Baltcap viib tee-ehitusfirma TREV-2 börsile

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Investeerimisfirma Baltcap, mis omandas hiljuti 20,75 protsenti teede ja taristuehituse firmas TREV-2 Grupp, kavatseb ettevõtte 3-5 aastaga Tallinna Börsile viia.

TREV-2 Grupi nõukogu esimees Peeter Vilipuu ütles, et BaltCapi ärifilosoofia kattub TREV-2 omaga, mis toob kaasa sujuva koostöö ja TREV-2 liidripositsiooni kindlustamise.

«Praegust turgu kõrvalt vaadates jääb mulje, justkui ehitaks teid juristid, mitte teedeehitusinsenerid. Lõputute ärapanijalike hankevaidluste tagajärjel on kaotajad lõpuks nii tellija- riik, turuosalised kui kõik liiklejad. BaltCap näeb TREV-2 pikaajalist tugevust pigem kvaliteetses töös ja innovatsioonis ning meie arvates ei ole vaidlustamistele ülesehitatud turumudel jätkusuutlik,» kommenteeris investeeringut Kristjan Kalda, BaltCapi investeeringute direktor.

TREV-2 möödunud aasta käive oli 0,8 miljardit krooni, langedes 2008. aasta 1,1 miljardilt. Firma jäi 27 miljoni krooniga kahjumisse, millest suurem osa tuli Koidula raudteepiirijaama ehitusprojektist. 2008. aastal oli kasum 11 miljonit.

Firma suuremateks teedeehitusobjektideks olid mullu Tartu-Räpina-Värska mnt km 54,6-69,4 ja Paldiski-Padise mnt km 3,0-15,23 rekonstrueerimine ning Pärnu-Rakvere-Sõmeru mnt km 6,6-16,0, Keila-Haapsalu mnt km 20,3-25,33 ja Kuressaare ringtee km 5,95-8,32 remonttööd. Ettevõte teostsab aastaringselt riigimaanteede hooldetöid Põlva, Valga ja Rapla maakonnas.

Vastavalt TREV-2 üldkoosoleku otsusele jätkavad nõukogu liikmetena firma asutajad Peeter Vilipuu (esimees), Lembit Makstin ja Svetlana Aleksejeva, BaltCapi esindajatena asuvad nõukogu liikmetena tööle Kristjan Kalda ja Martin Kõdar.

Baltcapi omanikud on Peeter Saks, Dagnis Dreimanis, Martin Kõdar ja Simonas Gustainis. Firma on teinud investeeringuid teiste seas Air Maintenance Estoniasse, Quattromed HTI Laboritesse ja EGeeni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles