ERR.ee: Veskimägi ennustab oktoobriks halba äriaega

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Mihkel Maripuu

Üleilmse finantskriisiga kaasnev tingimuste karmistumine jõuab Eesti majandusse oktoobris-novembris ning riigi maksutuludesse detsembris-jaanuaris, ennustas endine rahandusminister Taavi Veskimägi.


«Nii et paljude reaalmajanduses tegevate inimestega rääkinuna julgeksin väita, et kuni septembri lõpuni on tellimused olemas, oktoobrist juba on üsna kehv seis,» rääkis Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Veskimägi ETV saates «Aeg Luubis», vahendab ERR Uudised.

Ta lisas, et viimase nädala arengud maailma finantsturgudel toovad negatiivsed mõjud Eesti majandusse oluliselt rutem, kui varem eeldada võis.

«Ilmselt riigi maksutulude jaoks hakkab ta kohale jõudma sellise teise ringi efektina just läbi sotsiaal- ja tulumaksu vast päris aasta lõpus, pigem detsembris ja järgmise aasta jaanuaris, aga ma arvan, et ettevõtluse jaoks on tingimuste karmistumine kui mitte juba kohale jõudnud, siis oktoober-november on see aeg, kus selline oluline keskkonnamuutus ilmselt aset leiab.»

Tavainimesele tähendab kriisi Eestisse jõudmine Veskimägi sõnul pankrottide sagenemist ja paljudele inimestele töö kaotamist ning pangaintresside kasvu, mis aga ahendab inimeste valikuvõimalusi.

Riigikogu majanduskomisjoni liikme Veskimägi arvates vajab Eesti majandus praeguses olukorras struktuurseid reforme, st toetuste süsteem tuleks viia vajadustepõhiseks, samuti rõhutas Veskimägi halduskorralduse reformimise ning e-riigi tõhustamise vajadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles