Ministeerium: laenuraha kiirendaks jaemüügi kasvu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi sõnul oleks kasvu kiirenemiseks vaja laenuraha osakaalu suurendada.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi sõnul oleks kasvu kiirenemiseks vaja laenuraha osakaalu suurendada. Foto: Liis Treimann

Täna teatas statistikaamet, et oktoobris kasvas jaemüük eelmise aasta sama ajaga võrreldes ühe protsendi võrra, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel oleks kasvu kiirenemiseks vaja laenamist suurendada.

Praegu eelistavad inimesed tarbimisel laenuraha pigem vältida ning eraisikute laenujäägid on kuust kuusse vähenenud, kirjutas ministeeriumi majandusanalüüsi talituse peaspetsialist Karel Lember.

Tarbimislaenude jääk on Eesti Panga andmetel kahanenud viimase kuue kuuga enam kui 0,5 miljardi krooni võrra. Majanduskriis on teinud tarbijad ettevaatlikuks ning pigem hoitakse end tarbimisel tagasi ja kindlustatakse tulevikku.

Lemberi sõnul on jaekaubanduses jätkunud viimastel kuudel alguse saanud aeglane kasv. Mitmed tootmismahtusid puudutavad majandusnäitajad on pöördunud tõusule ning ka tööjõuturul on olukord aasta algusega võrreldes oluliselt paranenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles