ABB tegi pakkumise USA elektrimootorite tootja ülevõtmiseks

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB logo.
ABB logo. Foto: SCANPIX

energeetika- ja automaatikatehnoloogia kontsern ABB Grupp teatas kavatsusest võtta üle Põhja-Ameerika juhtiv tööstusmootorite tootja Baldor Electric Company. Tehingu maksumus oleks 4,2 miljardit dollarit.

Baldori tooteportfell hõlmab laia valikut tööstusmootoritest, -ajamitest ja -generaatoritest ning mehaanilistest elektriülekandetoodetest. Ligikaudu 7000 töötajaga ettevõtte peakorter asub USA-s Arkansase osariigis Fort Smithis.

Baldori ülevõtmine võimaldaks täita senised turu- ja tehnoloogialüngad ABB automaatikatoodete äris. Ost tugevdaks oluliselt ABB positsioone Põhja-Ameerikas, eelkõige tänu Baldori tootevalikusse kuuluvatele NEMA-mootoritele, mis vastavad Põhja-Ameerika tööstusstandardile ja täiendavad ABB toodetavaid rahvusvahelisele standardile vastavaid IEC-mootoreid.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuulegeneraatorid, sagedusmuundurid, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles