Jaan Puusaag: Krimelte kasum kasvab kaks korda

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Puusaag.
Jaan Puusaag. Foto: Liis Treimann.

Ehitusvahte ja vuugihermeetikuid tootev OÜ Krimelte teenib ettevõtte juhatuse esimehe Jaan Puusaagi sõnul sel aastal kaks korda suurema kasumi kui eelmisel aastal.


Statistikaamet teatas täna, et oktoobris kerkis Eesti tööstustoodang võrreldes eelmise aasta oktoobriga 37 protsenti. Puusaagi kinnitusel on viimasel ajal umbes sarnases mahus kerkinud ka Krimelte tootmismahud.

Kui veel aasta algus oli ettevõtte jaoks kehvem kui 2009. aasta algus, siis viimaste kuude kasv on selle tasa teinud.

Krimelte toodangust läheb ekspordiks 95 protsenti ning sel aastal on ettevõtte ekspordigeograafia märkimisväärselt laienenud: uute turgudena on lisandunud Austraalia, Uus-Meremaa, Argentiina, Tšiili, Peruu ning Kolumbia.

Praegu käib töö ka selle nimel, et hakata toodangut eksportima Hiina turule.

«Hetkel on asi on lepingu sõlmimise taga. Kui jõuame allkirjadeni, peaks töö Hiina suunal käima minema,» selgitas Krimelte juht. 

Sarnaselt mitmete teiste eksportööridega puutub ka Krimelte kokku vajadusega palgata endale uusi spetsialiste. Eeskätt vajab firma Puusaagi sõnul juurde näiteks arendustöötajaid ning keemikuid.

Samas on Krimelte Puusaagi sõnul saavutanud käibe osas kriisieelse taseme ning selle aasta käibeks kujuneb ca miljard krooni.

Ettevõtte kasum kerkib aga hinnanguliselt kaks korda suuremaks kui mullu: esimese kümne kuu kasum ulatus umbes 100 miljoni kroonini.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles