Eesti ravimimüüja sai Soomest kopsaka lepingu

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: PM

Eesti ravimimüüja Magnum lõi rahvusvaheliselt suurkontsernilt üle kliendi, firma hinnangul annab see neile uuest aastast põhjanaabrite ravimite hulgimüügis ligi kuue protsendi suuruse turuosa.

Soomes on igal ravimitootjal vaid üks hulgimüüja, Eestis võivad hulgimüüjad seevastu esindada kõiki firmasid. Magnumi juhtidel õnnestus ravimitootjaga Glaxo Smith Kline jõuda kokkuleppele, et nende toodangut hakatakse vahendama Soomes. Seni tegi seda Soomes rahvusvaheline ravimite hulgimüügikontsern Tamro.

«Ravimifirmad on pragmaatilised, tootjad vaatavad, kuidas kaup saaks jaotatud kõige odavamalt,» kommenteeris Tamro Eesti haru tegevjuht Tarvo Vaasa.

«Ma ei tea, kui palju Tamro küsis,» nentis Magnumi juhatuse esimees Leon Jankelevitsh omalt poolt. «Dumpingut me ei tee, projekt peab end ise majandama. Tahame kasumit teenida, mitte turgu solkida.»

Tamro ja Magnum on konkurendid ka Eestis, kusjuures meil on viimane suurem. Vaasa märkis, et ravimite hulgimüügis on Magnumi osa üle 50 protsendi, Tamro hoiab enda käes ligi kolmandikku turust.

Soomes on vaekausid vastupidised. Soome hulgimüügi on seni jaganud omavahel Tamro ja Oriola. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles