Merko juht: ehitusturu tõsisest elavnemisest on veel vara rääkida

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merko Ehituse juht Tiit Roben.
Merko Ehituse juht Tiit Roben. Foto: Peeter Langovits.

Kuigi statistikaameti andmetel pöördus kaks ja pool aastat kestnud ehitusmahtude langus tänavu kolmandas kvartalis taas tõusule, ei saa Merko Ehituse juhatuse esimehe Tiit Robeni sõnul ehitussektoris rääkida veel olulistest kasvudest.


«Ehituses toimuvad muudatused teatud inertsiga, mistõttu mingist tõsiseltvõetavast turu elavnemisest veel rääkida ei saa. Avalik sektor on jätkuvalt kõige olulisem tellija ja enamiku ehitusettevõtete kasumlikkus on suure konkurentsi tõttu väga tugeva surve all,» märkis Roben.

Tema sõnul on Merko Ehitus viimase 18 kuu jooksul suutnud oma profiili oluliselt laiendada, ning ettevõtte riskid on hajutatud nii elamuehituse, teedeehituse kui insenerehituse projektide vahel.

«Elamuehituses teeme peaasjalikult Merko enda projekte, kuid «pildil» on ka mõned arendajate tellimused. Lätis on elavnenud korterimüük, Leedus on aktuaalne trasside rajamine ja avaliku sektori poolsed tellimused.»

Samas on Robeni kinnitusel Merko olnud alati konservatiivne ja sama hoiak on ka uue aasta suhtes.

«Ettevõtte enda portfell on aastaga kahekordistunud, turu kasvu osas oleme aga ehitusettevõtjate liiduga sarnast meelt. Kümnendik kasvu Eesti ehitusturul 2011. aastal oleks hea tulemus.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles