Ka põhiharidusega võib teenida 10 000 krooni kuus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahveltõstuk. Foto on illustratiivne.
Kahveltõstuk. Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Leia.ee tööotsinguportaali juhi Valdo Kivimäe sõnul on tööpakkumiste arv viimastel kuudel veidi kasvanud, ennekõike on juurde tulnud pakkumisi ehituses, tööstuses ja põllumajanduses, kus isegi põhiharidusega on võimalik teenida korraliku palka.

Näiteks võib leheküljelt leida pakkumist võsalõikaja kohale, kus eeldatakse põhiharidust ja kuue kuulist töökogemust, tasuks 10 000 krooni kuus. Põhihariduse ja aastase töökogemusega võib kandideerida kahveltõstuki juhiks 9500 krooni eest kuus. Põhiharidusega betoneerijale makstakse 9800, eeldusel, et varem on paar aastat kogemust.

«Eelnev kogemus ja haridus ei töö otsimisel alati määrav. Kui tegemist ei ole just tuumafüüsikaga, siis saab selle inimesele selgeks õpetada,» sõnas portaali juht.

«Tööandjale on oluline, et inimene oleks vastutustundlik ja täpne,» lisas Kivimägi.

Joonestaja aga, kellelt oodatakse keskharidust ja geodeesia alaseid teadmisi peab kuulutuste järgi paraku kuu aega läbi ajama 7000 krooniga. Sama palka pakutakse ka algkooli majandusjuhatajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles