Töö leiab iseloomu järgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö saamiseks müügiesindajana on vaja pealehakkamist
Töö saamiseks müügiesindajana on vaja pealehakkamist Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Mitmed personaliotsingufirmad kinnitavad, et kõige rohkem on viimastel kuudel kasvanud nõudlus müügispetsialistide järele, kelle palkamisel on oluline just julge pealehakkamine ja meeskonnavaim.

Seda, et kõige rohkem otsitakse müügispetsialiste kinnitasid nii noortele suunatud veebilehe firstjob.ee toimetaja Karin Kuum kui Hinode persinaliotsingufirma spetsialist Kersti Rand.

«Müügispetsialistide puhul otsitakse ennekõike head suhtlemisoskust, positiivsust ja tulemustele orienteeritust,» sõnas Kuum. Kuum kinnitas ka seda, et tööpakkumiste hulk on viimastel kuudel kasvanud.

Ka Hinode personaliotsingu spetsialist Kersti Rand kinnitas, et ennekõike on ettevõtetel vaja müügiinimesi. «Tööpakkumiste hulk on vähehaaval kasvanud, ennekõike on puudust müügispetsialistidest. Paar aastat tagasi oli heade müügiinimeste leidmine keeruline, kuid nüüd on see muutunud lihtsamaks,» sõnas Rand.

«Loomulikult on oluline ka inimese haridus ja senine töökogemus, kuid ettevõtete jaoks on väga oluline ka see, et inimene sobituks meeskonda,» lisas Rand.

Human Search konsultant Pille Tamm sõnas, et tootmisettevõtted pöörduvad nende poole ennekõike inseneride ja müügijuhtide leidmiseks. «Inseneride puhul vaadatakse ennekõike haridust ja töökogemust. Koostöövaim on aga igal positsioonil oluline.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles