Facebooki juhist sai rikkuselt maailma kuues inimene

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg.
Facebooki asutaja ja tegevjuht Mark Zuckerberg. Foto: AFP / Scanpix

Facebooki asutaja ja tegevjuhi Mark Zuckerbergi varandus kasvas börsipäeva alguses tänu sotsiaalvõrgustiku aktsiahinna hüppelisele kasvule 5,5 miljardit dollarit, mis tõstis ta maailma rikkaimate inimeste edetabelis kuuendale kohale, kirjutab Bloomberg.

Vaid 31aastase Zuckerbergi varanduse väärtuseks hindab Bloomberg hetkel 47 miljardit dollarit. Sellega jättis ta edetabelis seljataha USA ühe suurima ärikontserni Koch Industries vendadest omanikud Charles ja David Kochi, kelle varanduste väärtuseks hinnatakse võrdselt 45,3 miljardit dollarit. Zuckerbergist rikkamad inimesed on vaid telekomimagnaat Carlos Slim, internetikaubamaja Amazon asutaja Jeff Bezos, investor Warren Buffett, rõivatööstur Amancio Ortega ning tehnoloogiaettevõtja Bill Gates.

Facebooki aktsiahinna tõusu taga on ettevõtte rekordilised kvartalitulemused. Läinud aasta viimase kolme kuuga teenis Facebook 1,56 miljardit dollarit kasumit. 2014. aasta viimases kvartalis küündis Facebooki kasum 701 miljonini.

31. detsembriga lõppenud kvartalis tõusis Facebooki käive 5,84 miljardi dollarini aasta varasemalt 3,85 miljardi tasemelt.

2015. aasta puhaskasum kasvas 2014. aasta 2,9 miljardilt 3,7 miljardile, käive 12,5 miljardilt 17,9 miljardile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles