Arengufondi nõukogu kinnitas ärikiirenditesse investeerimise plaani

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe.
Arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe. Foto: Raigo Pajula

Eesti Arengufondi nõukogu kinnitas eilsel korralisel koosolekul fondi uue investeerimisstrateegia, mille kohaselt hakkab Arengufond investeerima ärikiirenditesse, mis omakorda investeerivad innovaatilistesse tehnoloogiaettevõtetesse.

Uue investeerimissuuna finantseerimiseks kasutatakse kapitali, mis on tagastatud ja tagastatakse tulevikus Arengufondile ning selle investeerimisettevõtte AS SmartCap poolt valitsetavale fondile Early Fund II otseinvesteeringutest väljumiste tulemusel, teatas Arengufond.

«Arengufondi investeerimistegevuse eesmärk on olnud kohaliku riskikapitalituru elavdamine ning see on õnnestunud. Eesti start-upid suudavad edukalt kaasata väliskapitali ning Eesti enda tehnoloogiaettevõtetesse ja uude majandusse investeerijaid on koondunud valdkonna katusorganisatsioonidesse EstVCA ja EstBAN. Arengufondil on nüüd paras aeg oma fookust muuta ja suunata investeeringud majandusse ärikiirendite kaudu,» ütles Arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe.

Arengufondi nõukogu otsustas ka, et otseinvesteeringute fondivalitsemine reorganiseeritakse: koostöös Euroopa Investeerimispangaga leitakse avaliku konkursiga professionaalne erafondivalitseja, mis hakkab tulevikus haldama seniseid otseinvesteeringuid. Reorganiseerimine on kavas lõpule viia alanud aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles