Valitsus toetas käibemaksukohustuslase piirmäära tõstmist 25 000 euroni

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja Tolliamet.
Maksu- ja Tolliamet. Foto: Sander Ilvest

Valitsus arutas täna kabinetinõupidamisel käibemaksukohustuslasena registreerimise piirmäära tõstmise analüüsi ja otsustas toetada ettepanekut tõsta piirmäära 25 000 euroni.

Eestis on alates 1. aprillist 1995 käibemaksukohustuslasena registreerimise piirmäär 16 000 eurot (varem 250 000 krooni). Valitsus toetas täna ettevõtete (kaasa arvatud FIEde) piirmäära tõstmist 25 000 euroni. See samm on osa väikeettevõtluse halduskoormuse vähendamisest ja mikroettevõtluse maksustamise lihtsustamisest, mis sisalduvad valitsuse tegevuskavas.

Käibemaksukohustuslasena registreerimise piirmäär on lihtsustus mikroettevõtjatele, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. Ettevõtjad, kelle maksustatav käive ei ületa piirmäära, ei ole kohustatud end käibemaksukohustuslasena registreerima, kuid võivad seda soovi korral teha. Isik peab end registreerima käibemaksukohustuslasena päevast, mil tema maksustatav käive kalendriaasta algusest ületab kehtestatud piirmäära.

Varem on rahandusministeerium pakkunud registreerimise piirmäära tõstmist 40 000 ja ettevõtjad koguni 50 000 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles