Eesti idufirmasse investeerijate seas on nelja miljoniga Euroopa tööstusgigandid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeleton Technologiesi väljapanek Kölni mootorispordimessil.
Skeleton Technologiesi väljapanek Kölni mootorispordimessil. Foto: skeletontech.com

Superkondensaatoreid tootev Eesti idufirma Skeleton Technologies kaasas mullu juunis B-seeria investeeringuna 9,8 miljonit eurot, millest täna avaldatud info kohaselt neli miljonit moodustab investeering Euroopa suurettevõtete ja teadusasutuste ühenduselt KIC InnoEnergy.

Jätkusuutliku energia innovatsiooni arendamisega tegeleva konsortsiumi tööstuspartnerite ridadesse kuuluvad sellised suurettevõtted nagu ABB, EDF, Vattenfall ja Total – kokku on 27 Euroopa suurettevõtet, teadusasutust ja ülikooli.

KIC InnoEnergy Rootsi harukontori juhi Kenneth Johanssoni sõnul on energia salvestamine üks Euroopa energiasektori võtmeküsimustest. «Selle probleemi lahendamine aitab meid kõiges - alates targast võrgust ja tarkadest hoonetest kuni taastuvenergiat kandvate elektrivõrkude parema integratsioonini,» lisas ta.

Skeleton Technologiese juhatuse esimehe Taavi Madiberki sõnul on KIC InnoEnergy tugev väärtust lisav partner, mille mitmed osanikud on juba täna või tulevikus Skeleton Technologiese potentsiaalsed kliendid.

«Meie peamine fookus praegu on suurendada tootmisvõimekust. KIC InnoEnergy investeering aitab meil järgnevatel aastatel säilitada globaalse tehnoloogialiidri positsiooni,» ütles Madiberk.

Sel nädalal maailma 100 mõjukaima puhta energia ettevõtte hulka valitud Skeleton Technologies plaanib kasutada saadud investeeringut tootmisvõimekuse suurendamisele ja tootearenduseks.

Ettevõtte eesmärk on saavutada aastaks 2020 superkondensaatorite energiatiheduseks 20 Wh/kg (vatt-tundi kilogrammi kohta). See on samas suurusjärgus pliiakude energiatihedusega, kuid Skeleton pakub sama energiatiheduse juures 400-500 korda kõrgemat võimsustihedust.

Superkondensaatorid on energia salvestamise seadmed, millel on oluliselt suurem võimsustihedus ja pikem elutsükkel kui tavalistel akudel.

Skeletoni investorite hulka kuuluvad veel näiteks UP Invest OÜ ning AS Harju Elekter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles