Maakondade visioonipäev toob välja Eesti majanduse valupunktid

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Pärna
Ott Pärna Foto: Erakogu

Eesti maakondades peetakse täna aru, millisena tahame näha Eestit ja tema majandust aastal 2018 ning millised sammud meid soovitud sihini viiks.

Maakondade visioonipäev on osa Arengufondi eestveetud Kasvuvisioon 2018 väljatöötamisest ja see toimub koostöös Minu Eesti - Teeme ära meeskonna, kohalike eestvedajate ja organisatsioonidega.

Maakondade arutelude aluseks on aasta jooksul ekspertide, otsustajate ja tegijate analüüside tulemused.

Visioonipäevaliste poole pöördunud president Toomas Hendrik Ilvese sõnul on Kasvuvisioon 2018 parimate kavatsuste loetelu ja üks võimalik tee ühe eesmärgini.

«Meie kõigi võimalus ja kohustus valimiste eel on teha Kasvuvisiooni kava paremaks, sisukamaks ja realistlikumaks ja seejärel tuleb tõsta need teemad ja sihid valimiskampaania keskmesse,» ütles president.

Kasvuvisioon 2018 loomise eripäraks on mitmesuguste valdkonnade tervikuks sidumine Eesti majanduse tuleviku kontekstis.

Arengut mõjutavate võtmevalikute hulgas on lisaks majandusele ka riigivalitsemise, ühiskonna väärtussüsteemi, välispoliitika, hariduse ning talentide sisserände jms teemad.

Arengufondi juhi Ott Pärna hinnangul on meie majanduse suurim väljakutse selle lihtsakoelisus ja vähene rahvusvahelisus.

«Paraku ei saa oluline arenguhüpe toimuda ilma selge sihita, mis annab erinevatele tegevustele mõtte ja suuna. Seepärast vajamegi sisukat ja kaasahaaravat tulevikuvisiooni, mis inspireerib erinevate eluvaldkondade inimesi, tõmbab kaasa noori ja paistab ka maailmas silma,» sõnas Pärna.

Maakondade visioonipäeva olulisust rõhutas Ida-Virumaa päeva eestvedaja Katri Raik.

«Täna arutame Eesti ja kodumaakonna tuleviku üle. Kui me sõna sekka ei ütle, siis ei tea ega saa riik meiega arvestada,» tõdes Raik

Maakondade visioonipäeval välja pakutud ideede ning kasvuvisiooni võtmevalikute teemadega saab tutvuda ja oma toetust avaldada veebilehel nädala jooksul, 29. novembrist kuni 5. detsembrini.

Enim toetust saanud ettepanekud esitatakse aruteluks 7. detsembril peetaval Tulevikufoorumil, kus aastane visioonitöö kokku võetakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles