Analüütikud on peaaegu kindlad, et Euroopa Keskpank alandab märtsis hoiusteintressi

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi. Foto: SCANPIX

Reutersi küsitlusele vastanud analüütikud on peaaegu kindlad, et Euroopa Keskpank alandab märtsis toimuval nõukogu koosolekul negatiivset hoiusteintressi veelgi, varaostude mahu suurendamise suhtes lähevad arvamused pooleks.

Euroopa Keskpanga (EKP) juht Mario Draghi ütles möödunud nädalal toimunud pressikonverentsil, et nõukogu vaatab rahapoliitika üle järgmisel nõukogu koosolekul ning, et EKP-l on tegutsemiseks piisavalt võimalusi. Analüütikud on aga selles suhtes, kas EKP-l on lisaks hoiuseintressi alandamisele ja varaostuprogrammi mahu suurendamisele midagi muud üle jäänud, kahtleval seisukohal.

Reutersi viimase küsitluse kohaselt usub 80 protsenti analüütikutest, et EKP lõdvendab järgmise kuue kuu jooksul rahapoliitikat veelgi; 59 analüütikut 68-st usub, et keskpank alandab märtsis hoiuseintressi. Praegu on see miinus 0,30 protsenti.

Analüütikute meelest on 50-protsendiline tõenäosus, et EKP suurendab praegust võlakirjade ostu mahtu, mis praegu on 60 miljardit eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles