Ajastu lõpp: Apple prognoosib üle 13 aasta käibelangust

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i logo
Apple´i logo Foto: SCANPIX

Tehnoloogiaettevõte Apple teatas, et prognoosib finantsaasta teise kvartali käibeks 50-53 miljardit dollarit, mullu oli vastavaks näitajaks aga 58 miljardit dollarit, kirjutab Reuters.

Tegu on esimest korda viimase 13 aasta jooksul, mil tehnoloogiaettevõtte prognoosib käibelangust.

26. detsembril lõppenud ettevõtte finantsaasta esimese kvartali käive oli 75,9 miljardit dollarit ning kasumit teeniti samal ajal rekordilised 18,4 miljardit dollarit. Samas oli nutitelefonide iPhone müügikasv seadme ajaloo madalaim, ulatudes jõuluhooajal vaid napi 0,4 protsendini. Tegu oli esimese  täispika kvartaliga, millal 6S ja 6S Plus olid müügis, kokku leidsid omaniku 74,8 miljonit seadet.

Käesolevaks kvartaliks prognoosib ettevõte iPhone´ide müügi esmakordset langust, hinnates müüginumbriteks 50-52 miljonit seadet. Mullu samal ajal küündis vastav näitaja 61,2 miljoni eksemplarini.

Ettevõtte finantsjuhi Luca Maestri sõnul on kasvu pidurdanud Hiina majanduse raskused, mida eriti on tunda Hong Kongi turul.

Tänavu on Apple´i aktsia börsil odavnenud 5 protsenti, eilne sulgemishind oli 99,99 dollarit. Peale uudise avalikustamist odavnes see eelkauplemises veel üle kahe protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles