Google annetab Saksamaale jõudnud põgenikele tuhandeid sülearvuteid (1)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliinist Baierimaale naasvad Süüria põgenikud.
Berliinist Baierimaale naasvad Süüria põgenikud. Foto: SCANPIX

Internetifirma Google teatas, et annetab Saksamaale jõudnud põgenikele 25 000 Chromebooki sülearvutit, kirjutab Wired.

Täpsemalt annetab ettevõtte filantroopia ja heategevusega tegelev üksus Google.org 5,3 miljonit dollarit, et Saksamaal asuvad põgenikud saaksid ligipääsu õppe-  ja keeletarkvaraga varustatud Chromebook sülearvutitele. Google teeb koostööd mittetulundusorganisatsiooniga NetHope, mis kasutab raha 25 000 sülearvuti ostmiseks, mis omakorda antakse edasi teistele kohalikele põgenikega tegelevatele heategevusorganisatsioonidele.

Google.orgi juhi Jacquelline Fulleri sõnul on annetuse eesmärgiks tagada põgenikele võimalus oma tavaeluga edasi minna.

«Peale seda, kui nad on läbinud ohtliku teekonna, on neil esimese asjana vaja varjupaika, toitu ja ligipääsu meditsiiniteenustele,» kirjutas Fuller annetust kommenteerivas blogipostituses. «Kuid üsna varsti peavad nad õppima kohalikku keelt, omandama töö tegemiseks uusi oskusi ning välja mõtlema viisid, kuidas oma õpinguid jätkata -  ehk teha pingutusi oma endise elu tagasi saamiseks ja sellega edasi minemiseks.»

25 000 Chromebooki on üsna väike arv, kui võrrelda seda umbes miljoni mullu Saksamaale jõudnud põgenikuga. Seetõttu ei jaotata sülearvuteid mitte üksikute põgenike vahel laiali, vaid neid rakendatakse erinevates projektides, näiteks ajutistes internetikohvikutes ning lastele suunatud haridusüritustes.

Oma õla pani projektile alla ka kohalik telekomifirma Deutsche Telekom, mis oli nõus pakkuma projektiga seotud internetiteenustele tugevat allahindlust. See on ka ülioluline abi, kuna Google´i opsüsteemi kasutavate arvutite olulisemate rakenduste jaoks on vaja internetiühenduse olemasolu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles