Google´i tippjuht: palgates tuleb alati soovitusi kontrollida

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Google´i asepresident Amit Singh rääkis New York Timesile antud intervjuus, et kandidaatidele taustauuringu tegemine tasub ennast alati ära.

«Ma panustan tavaliselt palju aega soovituste kontrollimisele,» rääkis Singh. «See on uskumatu, mida võib teada saada, kui oled järjekindel ning küsid õigeid küsimusi. Muidugi on inimese spetsiifilisele töökohale palkamisel oluline tema varasem töökogemus samal alal, kuid ma uurin kandidaate palju laiemalt,» lisas ta.

««Kas nad on avatud?» «Kas nad meeldivad sulle?« «Kas nende tööstiil sobitub sinu  ja sinu meeskonna tööstiiliga?» «Kas neid huvitab ka miski muu peale nende enda edukuse?». Selliseid asju on keeruline tööintervjuul välja selgitada. Selleks on vaja inimestega koos aega veeta, et neid tundma õppida,» selgitas Google´i asepresident.

Singh selgitas, et Google´isse kandideerides kaalub inimese sobivust vähemalt neli erinevat intervjueerijat. See annab ettevõttele kindluse, et palgatav inimene on ettevõttesse kõige sobivam, kuna kõik intervjueerijad omavad oma isiklikku vaatenurka. Tema sõnul on mõtteviiside mitmekesisus ärikogukonna jaoks kõige väärtuslikum vara.

«Kui me nõustuks pidevalt üksteisega, ei jõuakse me uute ideedeni, mis tekivad ainult kirglike vaidluste käigus,» ütles Singh, lisades, et vaidlejad peavad samas oma vestluspartnereid alati austama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles