60-aastaselt toimetulekumured vähenevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
60-aastaselt toimetulekumured vähenevad
60-aastaselt toimetulekumured vähenevad Foto: Sille Annuk

Toimetulekumured on kõige suuremad vanuserühmas 50-59, selles eas tulevad enesega muretult  toime alla poole vastanutest, 60-65-aastaste hinnang enese toimetuleku kohta on mitme protsendipunkti võrra parem.

60ndates hakkavad inimesed saama pensioni ning tihtipeale jätkavad ka tööl käimist ning seega on nende toimetulek rahaliselt lihtsam, selgub statistikaameti värskest uuringust. See aga ei tähenda, et hilisemas eas toimetulekuga probleeme ei ole.

2008. aastaks oli vaesuses elavate vanemaealiste osatähtsus võrreldes 2000. aastaga üle kahe korra suurem. Vanemaealiste suhtelise vaesuse määr teiste vanuserühmadega võrreldes kasvas ühtelugu kuni 2007. aasta keskpaigani. 2007. aastal oli 18-64-aastaste suhteline vaesus 15 protsenti, 65-aastaste ja vanemate suhteline vaesus aga pea 40 protsenti. 2008. aastal oli see langustrendis ning eelmise aasta alguseks oli vanemaealiste suhteline vaesus alla 35 protsendi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles