LHV pensionifondid tõusevad suureks tegijaks

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: Pensionikeskus, Postimees

Kui praegu tegutseb pensionifondide turul viis fondivalitsejat, siis peagi arvatavasti ainult neli. Postimehe andmetel kavatseb Danske Banki Eesti filiaal müüa pensionifonde haldava tütarettevõtte Danske Capital. Tehing peaks lõpule viidama kuu jooksul.

Danske pensionifondide ülevõtmine oleks juba teine omataoline viimase kahe aasta jooksul. 2014. aastal võttis Nordea üle Ergo pensionifondid ning need liideti vastavate Nordea fondidega. Pärast seda jäi kohalikule turule üks suur (Swedbank), kaks keskmist (LHV ja SEB) ning kaks väikest (Danske ja Nordea) fondivalitsejat.

Pärast Danske pensionifondide ülevõtmist jääks järele vaid neli. Suurim on endiselt Swedbank, mille teise samba pensionifondide portfellide kogumaht ulatub 1,1 miljardi euroni. Kui praegu on LHV fondide kogumaht Swedbanki omast poole väiksem, siis pärast ülevõtmist muutuks LHV Swedbankile arvestatavaks konkurendiks – portfellide kogumaht on umbes 780 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles