Andmekaitse: pank peab väljastama isikule tema enda kohta käivad andmed

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangakaardid.
Pangakaardid. Foto: SCANPIX

Kui klient pöördub panga poole sooviga saada enese kohta käivat informatsiooni ,näiteks andmeid isikute kohta, kellele tema kohta infot on edastatud, ei või pank avaldamisest keelduda, kinnitas andmekaitse inspektsioon.

Seni on pangad teatud juhtudel keeldunud anmete avaldamisest krediidiasutuste seadusele sisalduvale pangasaladuse sättele viidates.

Andmekaitse inspektsioon kinnitab, et isikuandmete kaitse seadusest tulenevalt peab isikuandmete töötleja isiku soovil talle teatavaks tegema: tema kohta käivad isikuandmed; isikuandmete töötlemise eesmärgid; isikuandmete koosseisu ja allikad; isikute ringi, kellele tema isikuandmed on edastatud, samuti andmete töötleja aadressi ja muud kontaktid.

Isikuandmed tuleb väljastada võimalusel kliendi poolt soovitud viisil ja tasu, 3 krooni lehekülje kohta, väljastatavate dokumentide eest võib nõuda alates 21. leheküljest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles