Neivelt: sotsiaalmaksu peaksid maksma ka pensionärid

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Neivelt
Indrek Neivelt Foto: Liis Treimann

Sotsiaalmaksu maksjate hulka tuleb suurendada ning teatud miinimumsumma peaksid maksma ka pensionärid ja muud sotsiaaltoetuste saajad, tõdeb Hansapanga endine juht Indrek Neivelt tänases ajalehes Sirp.

Neivelti sõnul maksavad sotsiaalmaksu täna peamiselt palgasaajad, aga tarbivad kõik kodanikud. Sotsiaalmaksu peaksid tema sõnul maksma kõik eraisikud, sõltumata tululiigist.

Neivelti hinnangul peaks sotsiaalmaksule kehtestama lae ehk maksimumpiiri. See tähendaks, et kui ettevõtja saab tulu dividendidena, siis ta maksab oma kogutuludelt sotsiaalmaksu ja sellel on  lagi. «See võrdsustaks maksu mõttes palgasaajad dividendi saajatega,» tõdes Neivelt.

Sotsiaalmaksu muudatused on vaid üks Neivelti majanduse turgutamiseks vajalikust muudatuste paketist, mis sisaldab nii majanduspoliitika põhimõtete muutmise, maksusüsteemi ja soodsa ettevõtluskeskkonna loomiseks vajalike muudatuste sisseviimise ettepanekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles