Lugtmeijer: Vopak nopib kriisi ajal tehtud investeeringute vilju

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnout Lugtmeijer.
Arnout Lugtmeijer. Foto: Toomas Huik

Eesti edukaimaks ettevõtteks nimetatud Vopak E.O.S. nopib selle juhi Arnout Lugtmeijeri sõnul majanduse kõige keerulisemal perioodil ellu viidud investeeringute vilju.


Lugtmeijer ütles, et Vopak E.O.S.-ile ajalehe Äripäev poolt omistatud auhind tähendab tunnustust kogu logistikasektorile.

«2009. aasta alguses suurendas Vopak E.O.S. oluliselt ladustamismahtu, mille võtsime täies ulatuses kasutusele ning mis andis oma panuse intensiivsemasse majandustegevusse,» rääkis Lugtmeijer eilsel auhinnatseremoonial ettevõtte investeeringutest. «Nüüd oleme käivitamas uut kergete kütuste terminali Muugal, millega jätkame oma teenuste kohandamist klientide muutuvatele nõudmistele.»

Tema sõnul hoiavad soodne geograafiline asukoht, arenenud infrastruktuur ja oskuslik tööjõud Eestit rahvusvahelise logistika olulise sõlmpunktina. «Sadamatest, raudteeühendustest ja tooraineterminalidest koosnev väärtusahel tagab Eestile mitmete globaalse haardega ettevõtete usalduse, et kasutada logistikateenuseid kaubavoogude suunamisel läbi Eesti,» lausus Vopak E.O.S.-i juht.

«Logistika ja transpordi osa Eesti teenuste ekspordis ulatub ligi 40 protsendini ja ma usun, et sektori tähtsus edaspidi vaid kasvab,» lisas Lugtmeijer. «Euro avaldab Eesti majandusele üha positiivsemat mõju ning on üheks lisaargumendiks, miks me saame olla rahvusvaheliselt tunnustatud kaubandussõlm. Samas usun, et Eesti majandusele seni toeks olnud väärtused – avatus, paindlikkus, läbipaistvus – jäävad püsima ning aitavad kaasa riigi majanduse ning kogu ühiskonna arengule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles