Euroopa 2.0: nüüd järgnevad lähedased

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud.
Põgenikud. Foto: theamericanmirror.com

Naiste ja laste osakaal Kreekasse saabuvate põgenike hulgas on hüpanud üle poole üldarvust: kui mullu juunis oli merereisiga riskijate hulgas meeste protsent 73, siis alanud aastal on ÜRO andmetel vaid 45 protsenti randujatest meesterahvad.

Samal ajal on aga naiste osakaal peaaegu kahekordistunud mullusuvise 11 protsendi juurest 21 protsendile, kirjutab Financial Times. Ülejäänud 34 protsenti on lapsed.

Üheks tasakaalunihke põhjuseks peetakse seda, et läinud aastal üle Vahemere seilanud mehed üritavad nüüd peresid endale järele tuua.

Kuigi naistel ja lastel on suurem šanss Euroopas rahvusvahelist kaitset leida – mis võib samuti olla üks stiimuleid riskida – on esile kerkinud ka sellised sotsiaalsed probleemid nagu eraldi varjupaikade nappus, mistõttu on nad oma teekonnal haavatavad kallaletungide ja vägistamiste suhtes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles