Rahandustegelane näeb Venemaa kriisi tippu alles ees

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin.
Venemaa endine rahandusminister Aleksei Kudrin. Foto: SCANPIX

Naftahindade kokkukukkumine osutus täiesti ootamatuks, mistõttu seisab kriisi haripunkt alles ees, teatas Davosi majandusfoorumil esinenud Venemaa finantstegelane, endine rahandusminister Aleksei Kudrin.

„2016. aasta toob riskid. Ei presidendi abid ega ka mina ei eeldanud, et saabub uus nii suur nafta hinna ukkumine, mis lõi uue reaalsuse. Sellepärast seisab kriisi tipp alles ees,“  vahendas RBK Kudrini sõnu. Eksministri väitel võivad kriisiilmingud mõjutada Venemaa kaitsevõimet kuid ka rolli rahvusvahelises elus.

Samas avaldas Kudrin lootust, et 2017. aasta kujuneb Venemaale kasvu aastaks ning juba tänavuse aasta lõpus asutakse Venemaale kehtestatud sanktsioone leevendama.

„Ma olen veendunud, et sanktsioonid hakkavad langema selle aasta lõpus – järgmise aasta alguses. Venemaal ei kavatse mitte keegi vastasseisu säilitada. Ma usun, et Minski kokkuleppeid hakatakse täitma ja seeläbi laheneb ka konflikt sanktsioonide suhtes,“ rääkis Kudrin.

Endise ministri kinnitusel pole Lääne ja Venemaa vahel praegu ideoloogilist konflikti, sest tegemist on turumajandusele ja demokraatiale häälestatud süsteemidega. Poliitiline kriis laheneb Kudrini väitel eeldusel, et nn külma sõda pole puhkenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles