Rahumägi: «Äripäeva» ajakirjanikud käitusid tänavaröövlitena

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi.
Jaanus Rahumägi. Foto: Arno Saar / SL Õhtuleht.

Majandushuvide deklaratsiooni tõttu meedia huviorbiiti tõusnud riigikogulane Jaanus Rahumägi leiab, et temast üheksa lehekülje pikkuse loo avaldanud «Äripäev» soovib teda diskrediteerida.

«Ajakirjanikud käituvad nagu tänavaröövlid,» ütles Rahumägi TV3 saates «Kolmeraudne». Tema väitel hoidis «Äripäev» oma infot pool aastat kinni, et artikkel ilmuks valimiste eel. Poliitiku sõnul on talle teada ka kogu asja taga olev isik, kelle nime ta siiski avaldama ei soostunud.

«Miks nad ei küsinud?» väitis Rahumägi, et temaga ajakirjanikud materjali kogudes ei suhelnud. «Pärast seda, kui nad ette hoiatamata tormavad kaamerate, välklampide ja prožektoritega juurde ja sisuliselt kisuvad vastuseid, mis sobiksid juba ette valmis kirjutatud looga, siis see ei ole ajakirjandus.»

«Kõik, kes on viitsinud minu käest küsida vastuseid, on saanud selge, konkreetse vastuse. Tegelikult ei ole keegi mitte midagi varjanud mitte kunagi,» lisas riigikogulane.

Poliitiku sõnul on ta majandushuvide deklaratsiooni ausalt täitnud, kuid ta möönis, et dokument pole kuigi põhjalik. «On terve rida asju, mis võiksid seal olla, aga ei ole. Kõik, mis on vaja sinna sisse kirjutada, on sinna sisse kirjutatud. Ma ei ütle, et see oleks ammendav, aga tänase seaduse järgi see nii on. Deklaratsiooni ei ole võimalik kirjutada midagi sellist, mida ei ole küsitud,» rääkis ta.

Rahumägi rõhutas, et suur osa tema kasutuses olevast varast kuulub ta naisele ning välismaal elavale sõbrale, ärimees Eric Van de Wynkele. «Täna on minu naine oluliselt jõukam kui mina,» ütles poliitik, kelle sõnul teenib tema kaasa kuus kuni kuuekordse riigikogu liikme palga. «Ma elan tema toel täiesti selgelt.»

Eesolevatel valimistel kavatseb Rahumägi kandideerida. «Antud hetkel on mul väga raske seda mitte teha, sest sel juhul jääks naljakas tunne, et tänu sellistele naljakatele rünnakutele on vaja saba jalge vahele tõmmata,» põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles