Levira rajab miljoniga teletorni veel ühe andmekeskuse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levira andmekeskus Teletornis.
Levira andmekeskus Teletornis. Foto: Levira

Kuut andmekeskust haldav riigi osalusega aktsiaselts Levira rajab märtsiks Tallinna teletorni veel seitsmenda, ligi miljon eurot maksva keskuse.

«Seni on meil käigus olnud kuus andmekeskust ja kuna nende ressurss on ammendunud, oli loogiline jätk investeerida uude andmekeskusesse. Töötasime Euroopa parimate tavade põhjal välja väga ökonoomse ja kuluefektiivse lahenduse. Serverikeskust hakkame laiendama vastavalt nõudlusele, tagades iga kliendi personaalsed nõudmised turvalisusele ja käideldavusele,» ütles Levira pilveteenuste direktor Margus Uustalu ettevõtte pressiteate vahendusel.

Levira juhatuse esimehe Mart Einpalu sõnul on Levira tõus teiseks suurimaks serverimajutuse pakkujaks Eestis juhtunud tänu ettevõtete kasvavatele vajadustele kvaliteetse IT-teenuste järele.

«Opereerides teletornis kogu infrastruktuuri, oleme leidnud kliendile sobiva lahenduse külmast ruumist kuni kaasaegsete kuluefektiivsete pilveplatvormideni, mis katavad firmade IT-vajadused igapäevase kontoritarkvara, tootmis- ja müügisüsteemide kui ka arendustegevuste osas,» lisas Einpalu.

Levira teatel tagab rajatava andmekeskuse keskkonnasõbralikkuse ja energiasäästlikkuse uuenduslik jahutussüsteem ja serverikappide paigutus autonoomsete moodulitena. 300 ruutmeetrine ja 50 serverikappi mahutav keskus vastab ettevõtte teatel rahvusvahelistele TIER ja ISKE standarditele.

Meedia-, telekommunikatsiooni- ja IT-teenuseid pakkuv Levira kuulub 51 protsendi ulatuses Eesti riigile, vähemusosanik on Prantsuse firma TDF.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles