Legendaarsest sportautost Porsche 911 tuleb hübriidversioon

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porsche 911 S
Porsche 911 S Foto: SCANPIX

Luksusautode tootja Porsche plaanib järgmise põlvkonna 911 puhul lisada valikusse ka pistikhübriidi, kirjutab Autocar.
 

911 Turbo juhtivinsener Erhard Mössle kinnitas Detroidi automessil, et töö hübriidversiooni loomiseks on juba alanud, kuid ilmselt tutvustatakse seda alles 2020. aasta paiku, mil valmib järgmise põlvkonna 911.

«Sellise asja turule toomine võtab veidi aega, selgitas ta. Meil tuleb lahendada mitmed komponentide paigutamisega seotud probleemid.

Tagaosas asuva mootoriga 911 puhul on suurimaks küsimuseks, kuhu paigutada üsna palju ruumi nõudev akupakett. Lisaks lisab see sõidukile ka oluliselt kaalu, mis on aga sportauto puhul kriitiline faktor.

Mössle tunnistas, et insenerid murravad hetkel pead, kuidas järgmise põlvkonna 911 kaalu vähendada. Ilmselt ei saa kulukuse tõttu erilises mahus kasutusele võtta superautodelt tuttavat süsinikfiibrit.

Igal juhul ei muudeta 911 puhul traditsioonilist silindrite arvu.

«Nii palju kui ma tulevikku ette näen, jääme me kuue silindriga mootori juurde,» ütles Mössle.

Kuigi vaid 15 protsenti 911 sportautodest müüakse manuaalse käigukastiga, ei plaani Porsche seda valikust ära kaotada.

«Porsche jaoks on 911 puhul manuaalkäigukast unikaalne müügivõimalus, ütles juhtivinsener. «Me võitleme selle eest nii kaua kui võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles