Spotify konkurenti investeeriti 110 miljonit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusika voogedastusteenus Deezer avaleht.
Muusika voogedastusteenus Deezer avaleht. Foto: Deezer.com

Hiljuti börsile minemise plaanidest loobunud prantslaste muusikastriimimisrakendus Deezer teatas, et kaasas äsja lõppenud rahastusvoorus 110 miljonit dollarit, kirjutab VentureBeat.
 

«Meie hinnangul on turg väga kiirelt kasvamas ning hetkel näeme me alles selle kasvu algust,» kommenteeris Deezeri tegevjuht Hans-Holger Albrecht. «Me tahame õigel ajal kasvust osa saada.»

Albrecht liitus ettevõttega möödunud aasta alguses, mil kogu turg oli suurtes muutustes. Kevadel teatas Apple, et tuleb välja oma muusikateenusega Apple Music, kinnitades sellega üldist arusaama, et muusika tarbimine toimub maailmas tulevikus just peamiselt voogedastuse kaudu.

Paljudele turuosalistele valmistas Apple´i lisandumine konkurentide hulka parajalt peavalu. Mõned kuud tagasi läks pankrotti Rdio ning eelmise aasta oktoobris teatas Deezer, et loobub börsile mineku plaanidest.

Kuna avaliku esmaemissiooniga raha juurde ei teenitud, tuli ettevõttel pöörduda lisavahendite saamiseks oma investorite poole. Äsja avalikustatud 110 miljoni dollari suuruse rahasüsti suurim eestvedaja oli Prantsuse telekomifirma Orange, millel on varasemalt sõlmitud Deezeriga partnerluskokkulepe.

Prantsuse striimimisteenusel on kokku 16 miljonit igakuist kasutajat, neist 6 miljonit on maksvad kliendid. Võrdluseks - Spotify´l on 75 miljonit igakuist kasutajat, neist 20 miljonit klienti maksavad kuutasusid ning Apple´i tasulise teenuse kasutajate arv ületab juba 10 miljoni piiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles