Vene rubla kukkus uuele rekordmadalale tasemele

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel mõni päev tagasi sai Moskva valuutavahetuspunktidest osta USA dollareid kursiga 80,1 rubla dollari eest.
Veel mõni päev tagasi sai Moskva valuutavahetuspunktidest osta USA dollareid kursiga 80,1 rubla dollari eest. Foto: VASILY MAXIMOV / AFP

Täna pealelõunal vajus Vene rubla kurss USA dollari suhtes uuele rekordmadalale tasemele: 80,156 rubla dollari eest. Viimati ületas rubla 80 joone detsembris 2014.

Bloombergi teatel on Vene rahvusvaluuta nõrgenemise peamine põhjus mitte majandussanktsioonid vaid kukkuv naftahind. Aastaga 41 protsenti langenud toornafta hinnad seavad tõsise kahltuse alla Moskva võimekuse majandust taastada, arvestades, et suurem osa riigieelarvest sõltub otseselt või kaudselt naftamüügituludest.

«Isegi 80 rubla dollari eest tundub optimistlik nafta hinnaga arvestades,» ütles Promsvyazbanki analüütik Alexe Egorov eile agentuurile - veel enne kui rubla 80 joone ületas. Egorovi sõnul on rublal kukkumisruumi küll.

«Nafta on katastroofiliselt madalal tasemel. Ma ei välista, et rubla jätkab langust veebruaris, kui turuosalised on aru saanud, et selline hinnatase jääb pikemaks paika,» lisas Egorov.

Euro kurss tõusis täna rubla suhtes samuti, tasemele 87,98 rubla ühe euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles