Ansip: minu käest Rahumägi villa kohta kommentaari küsimine on asjatu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi ja Mari Rahumägi
Jaanus Rahumägi ja Mari Rahumägi Foto: Margus Ansu

Ma saan usaldada ainult seda, mis inimene on majanduslike huvide deklaratsioonis kirja pannud ning minu käest kommentaari küsimine on asjatu, kinnitas peaminister Andrus Ansip tänasel pressikonverentsil vastates küsimusele, mida ta soovitaks teha oma erakonnakaaslasel Jaanus Rahumägil.

«Minule ei ole teada tema suhe sellesse villasse. Minul ei ole seda küsimust võimalik kommenteerida. Võin oma elust tuua näite: kui olen peatunud Hiltoni hotellis, ei saa ma seda seejärel pidada enda hotelliks. Ja ma ei oska kindlalt öelda, kas selle omanik on Paris Hilton,» lausus valitsusjuht. « Ma saan usaldada ainult seda, mis inimene on majanduslike huvide deklaratsioonis deklareerinud. Minu käest kommentaari küsimine on asjatu,» lisas Ansip, kes väitis, et ei saa Rahumägi puudutavat artiklit kommenteerida ka seetõttu, et ei ole Äripäeva lugenud.

Tänane Äripäev kirjutab, kuidas reformierakondlasest  riigikogu liige Jaanus Rahumägi tõestab ilmekalt, kui mõttetu on poliitikutele ja kõrgetele riigiametnikele pandud majanduslike huvide deklareerimine, sest kuigi Rahumägi kasutab puhkuse veetmiseks Kreetal asuvat villat ja sõidab saarel ringi Jeep Wrangleriga, ei pea ta vara deklareerima, sest need ei ole tema nimel. Samas keeldub ta ütlemast, kellele see vara kuulub.

Ansipi sõnul on Rahumägi talle kinnitanud, et tal ei ole Kreetal mingit villat.

Rahandusminister Jürgen Ligi tõdes siiski, et sellised asjad peavad ka väljast head välja nägema, mistõttu Jaanus Rahumägil on kaalumist, mida öelda.

«Kui te minu käest küsiksite, kus ma Californias peatusin, siis ma vastaksin,» lisas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles