Sester: Eesti Energia varade allahindlus ei mõjuta dividendide võtmist

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester.
Rahandusminister Sven Sester. Foto: Viktor Burkivski
  • Eesti Energia dividendiprognoosid järgmisteks perioodideks tuleb üle vaadata.
  • Auvere taastuvenergia eest maksab riik, kes ostab Eestilt taastuvenergia kvooti.
  • Eesti Energia kolme kvartali kasum oli 93 miljonit eurot

Eesti Energia teenis piisava kasumi, et varade alla hindamine 66 miljoni euro võrra ei ohusta riigi dividendiootusi, kinnitas ettevõtte üldkoosoleku rolli täitev rahandusminister Sven Sester.

-Kuidas toimib riik Eesti Energiast dividende võttes, lähtudes äsja otsustatud varade alla hindamisest?

Varade allahindamine otseselt dividendide võtmist ei mõjuta. Küll tuleb dividendide võtmisel lähtuda ettevõtte finantsolukorrast, arvestada ka investeeringuid jne. Arvestades tänast turuolukorda pole võimatu, et dividendiprognoosid järgmisteks perioodideks tuleb üle vaadata.

-Kuidas mõjutab puidu põletamine Auvere elektrijaamas tarbijate poolt makstavaid taastuvenergia tasusid?

Möödunud neljapäevasel kabinetiistungil otsustati Eesti Energiale ehk siis Auvere elektrijaamale nn statistikakaubanduse raames anda võimalus eksportida taastuvenergiat riikidesse, kes ei täida 2020. aasta taastuvenergia eesmärke. Sel juhul maksab taastuvenergia tasu kinni riik, kes ostab meilt taastuvenergia kvooti.

-Millise hinnangu annad üldkoosolekuna Eesti Energia mullusele majandustegevusele?

Majandustegevusele tervikuna on praegu hinnangut anda vara – kontserni majandustulemused avalikustatakse 25. veebruaril. Kolme kvartali kasum oli 93 miljonit.  Majandusaasta tulemused avaldatakse esmalt börsil ja siis kohe ka ajakirjandusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles