Jaguar LandRoveri omanik leidis traagiliselt hukkunud tegevjuhile lõpuks asemiku

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tata Motorsi sedaan Zest
Tata Motorsi sedaan Zest Foto: SCANPIX

India suurim autotootja Tata Motors palkas tegevjuhiks varem Airbusis ja Daimleris tippametikohtadel töötanud Günther Butscheki, kirjutab Quartz.

2008. aastal Jaguar Land Roveri üles ostnud Tata Motors on ilma juhita olnud juba viimased kaks aastat. Ettevõtte eelmine tegevjuht Karl Slym kukkus 2014. aasta jaanuaris Bangkokis kohaliku Shangri-La hotelli 22. korruselt neljandale korrusele surnuks. Kohalik politsei leidis peale kuid kestnud uurimist, et tegu oli ilmselt enesetapuga.

Sõiduautosid ja tarbesõidukeid tootval Tata Motorsil on viimastel aastatel olnud raskusi nii kodu- kui ka välisturgudel. Kuigi endiselt on tegu maailma suuruselt 17. sõidukitootjaga ning teise bussitootjaga, on selle müügikasvud seisma jäänud ning koduturul langes ettevõte välja suurimate autotootjate esiviisikust, kuhu eelmise suve seisuga kuuluvad Maruti Suzuki, Honda, Mahindra, Hyundai ja Toyota.

Butschekilt oodatakse ettevõtte ümberstruktureerimist ning arenevatel turgudel nagu Tai, Indoneesia ja Lõuna-Aafrika müügi hüppelist kasvatamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles