Parts: avaliku sektori monopol tuleb lõpetada

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Eile toimunud informaatikanõukogu otsustas toetada avaliku sektori andmete laialdasemat kättesaadavust, et kõik soovijad saaks avaliku info seaduslikult alla laadida ning luua nende põhjal uusi innovatiivseid e-teenuseid.


«Oleme jõudnud suluseisu –  avalikud andmed on küll veebis kättesaadavad, aga nendel põhinevate teenuste loomisel on avalikul sektoril monopol. Selline olukord tuleb lõpetada,» ütles nõukogu juhtinud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

«Terviklahenduste loomine on muudetud liiga keeruliseks. Kui keegi tahaks teha portaali, kus kinnisvara pakkumisi vaadates on kaardil näha ka info lähimate koolide, bussipeatuste, meditsiiniasutuste ja kõigi teiste avalike teenuste kohta, mis elukoha valimisel olulised on, siis see on praktiliselt võimatu,» lisas minister.

Nõukogu otsustas välja töötada  regulatsiooni, kuidas eraettevõtted ja kolmanda sektori organisatsioonid saaksid isikute soovil, neile turvalisel viisil ja seaduslikult teenuste pakkumiseks kasutada ka üle X-tee registrites olevaid andmeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles