Vaata, milline näeb välja esimene Poola päritolu superauto

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arrinera Hussarya GT
Arrinera Hussarya GT Foto: Auto Express

Birminghamis toimunud automessil tutvustas Poola superautode tootja Arrinera oma esimest GT-klassi sportautot Hussarya GT, kirjutab Autoexpress.

Vaid 1250 kilogrammi kaaluva auto paneb liikuma keskasetusega 6,2 liitrine V8 mootor, mille võimsus küündib 641 hobujõuni (478kw). Nullist sajani kiirendab auto 3,2 sekundiga. Hussarya GT on tagaveoline ning selle järjestiklülitatav käigukast on kuuekäiguline. Auto kere on süsinikfiibrist ja alumiiniumkomposiitmaterjalidest, selle disainimisel lõid lisaks legendaarsele briti disainerile Lee Noble´ile kaasa ka Varssavi tehnikaülikooli teadlased.

Arrinera plaanib auto rivisse panna juba käesoleva aasta GT4 kategooria võistlustel, tegu on esimese korraga, kui Poola päritolu sõiduk osaleb GT klassi võistlustel. Lähitulevikus võib superautot kohata ka maanteedel vuramas, kuna Arrinera plaanib hakata tootma ka tänavalegaalset versiooni 33, mis on oma nime saanud limiteeritud eksemplaride arvu järgi. Tänavaversioonile paigutatakse 8,2liitrine mootor, mis suudab pakkuda üle 800 hobujõu.

Vaata ka GT versiooni tutvustavat videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles