Sberbank lasi IT-uuendusega korstnasse miljardeid rublasid

Andres Reimer
, business journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sberbanki president German Gref.
Sberbanki president German Gref. Foto: Stanislav Krasilnikov, TASS

Venemaa suurima panga Sberbanki poolt äsja soetatud kümneid miljoneid eurosid maksnud infotehnoloogia süsteem osutus juba praegu konkurentsivõimetuks, vahendas RBK panga presidendi German Grefi sõnu.

Sberbank, mis alles mullu septembris tsentraliseeris oma infotehnoloogia süsteemi, kavatseb uue platformi täielikult välja vahetada. „Me olime infotehnoloogia tsentraliseerimise programmi üle väga uhked, sest arenesime viimaste aastate jooksul väga palju edasi, investeerisime hiiglaslikke summasid. See oli maailma kõige suurem ja kiirem infotehnoloogia tsentraliseerimise projekt. Aga kui me ehitasime valmis oma üliägeda andmekeskuse, lõpetasime kõik tööd, tulime järeldusele, et oleme täiesti konkurentsivõimetud,“ tunnistas Gref Venemaa esinduslikul Gaidari majandusfoorumil. „See oli minu jaoks õudust tekitav järeldus, see oli löök. Me jookseme seitsme miili pikkuste sammudega, kuid näeme, et ei jõua.“

Sberbank tegi eelmisel aastal Grefi sõnul oma süsteemides kiiruse suurendamiseks 40 000 muudatust, kuid näiteks Amazon 10 000 muudatust päevas.

Suurte rahvusvaheliste infotehnoloogia firmadega konkurentsis püsimiseks vahetab Sberbank nüüd oma platvormi täielikult välja, milleks ostab ära ühe eduka infotehnoloogia ettevõtte.

Kaks aastat tagasi ulatusid Sberbanki IT-kulutused ligi 800 miljoni euroni, mis tõstis panga Venemaa suurimaks infotehnoloogia firmaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles