Liviko sai veel ühe kartellikokkuleppe süüdistuse

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko Viru Valge tootmisliin
Liviko Viru Valge tootmisliin Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Riigiprokuratuur esitas lisaks praegu pooleli olevale kartellikriminaalasjale veel ühe süüdistuse kartellikokkuleppes alkoholitootjale Liviko ja selle kahele töötajale.

Kohtu ette astuvad süüdistatavana konkurentsi kahjustavas hinnaalases koostöös juriidilise isikuna AS Liviko ning Liviko töötajad Kärt-Ragnar Kits ja Ivar Grossev ning ühe alkoholimüügiga tegelenud ettevõtte töötajad Martin Penu ja Riho Maurer, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Süüdistuse sisu oleme laiemat valmis kommenteerima pärast kriminaalasjas süüdistatavate kohtu alla andmist,» ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro ERR-i uudisteportaalile.

Kriminaaluurimine käivitati 2014. aastal ning uurimise all olev konkurentsi kahjustav tegu pandi süüdistuse järgi toime 2011. aastal.

Aktsiaselts Liviko teatas pressiteates, et neile on esitatud süüdistus AS Liviko ja kunagiste OÜ Aldar Eesti töötajate vahelises väidetavalt konkurentsi kahjustavas keelatud suhtluses. Liviko kinnitab, et ei ole keelatud kokkuleppeid sõlminud.

«Esitatud süüdistus on aegumise vältimise kaalutlustel eraldatud nn kaubanduskettide konkurentsiasjast ja puudutab ajaliselt taas umbes viie aasta tagust kirjavahetust, seega sisuliselt ei ole tegemist uue asjaga,» ütles AS Liviko kaitsja Erki Kergandberg.

Praegu ei ole seda süüdistust võimalik detailsemalt kommenteerida, kuid ebaõiglastele süüdistustele Liviko lubaduse kohaselt järele ei anna ja jätkab õigluse eest seismist.

Möödunud aasta aprillis mõistis Harju maakohus 2009. aastal sõlmitud kartellikokkuleppes süüdi AS Liviko ja Eesti suurimad jaekaubandusettevõtted (Selver, Rimi, Maxima, Prisma, Helter-R). Kohtuotsus on jõustumata, kuna kõik osapooled kaebasid otsuse edasi ringkonnakohtusse. Süüdistuse kohaselt leppisid osapooled kokku 40-protsendilise alkoholisisaldusega pooleliitristes pudelites madalama hinnaklassi viinade hinnatingimused.

Liviko lisas oma teates, et Konkurentsiamet on ka varasemalt püüdnud Livikot konkurentsialases rikkumises süüdistada, kuid Liviko on suutnud süüdistused ümber lükata, kuigi Riigikohtu täielikult õigeksmõistva otsuseni tuli läbida pikk õigusemõistmise protsess.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles