Uber sai pea 8 miljonit dollarit trahvi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber mobiilirakendus.
Uber mobiilirakendus. Foto: SCANPIX

California osariigi avalike teenuste komisjon CPUC määras transpordivahendusettevõttele Uber vajalike andmete saatmata jätmise eest 7,6 miljoni dollari suuruse trahvi, kirjutab Techcrunch.
 

Trahvi maksmiseks on Uberil 30 päeva, vastasel juhul võetakse ettevõttelt California osariigis ära tegutsemisluba.

CPUC andmetel ei saatnud Uber komisjonile täielikke ja õigeaegseid andmeid selle kohta, kui palju kliente tellisid ettevõttelt liikumispuudega inimestele kohaldatud sõidukeid ning kui palju selliseid sõite suutis Uber vahendada. Lisaks ei ole Uber komisjoniga jaganud ka muud teenustega seotud teavet. Näiteks soovis CPUC teada, kui palju autosõite kliendid tellisid ja juhid vastu võtsid osariigi iga postikoodipõhise territooriumi kohta. Samuti ei saadud piisaval määral õigeaegset infot juhtide turvalisuse kohta.

Komisjoni sõnul soovib osariik kindel olla, et Uber suudab kõigile oma klientidele võrdselt kättesaadavaid teenuseid pakkuda ning, et neid teenuseid pakutakse avalikku turvalisust silmas pidades.

Uber teatas, et on otsuses ning viisis, kuidas trahvisumma arvutati, pettunud ning annab asja California apellatsioonikohtusse. Sellegipoolest otsustas ettevõte esialgu trahvi ära maksta ning teha komisjoniga igakülgset koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles