Otseülekanne: Toomas Hendrik Ilves esitleb täna USAs mõjukat aruannet

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilvese ja Maailmapanga peaökonomisti Kaushik Basu ühisel juhtimisel valmis 2016. aasta Maailmapanga arenguaruanne pealkirjaga «Digitaalsed dividendid», mille Washingtonis toimuval esmaesitlusel riigipea täna osaleb.

Aruande esmaesitlust on võimalik jälgida reaalajas SIIN. Eesti aja järgi toimub esitlus täna, 14. jaanuaril kell 17:30 – 19:00.

Ilvesele tegi ettepaneku hakata kaasjuhtima maailma arenguaruande nõukoda Maailmapanga president Jim Yong Kim 2014. aasta maikuus Washingtonis toimunud kohtumisel. Maailmapanga aruanne toob Eesti välja ühe eduka näitena sellest, kuidas erinevad tehnilised lahendused võivad olla demokraatia ja läbipaistvuse aluseks ning toetada majandusarengut.

Maailmapank annab regulaarselt välja poliitika kujundamise dokumente, millest kõige mõjukam ongi iga-aastane maailma arenguaruanne (World Development Report), mis suunab arengupoliitilist mõtlemist ning annab erinevates valdkondades soovitusi.

Aruandes on üsna palju räägitud ka Eesti kogemusest. Sõna «Estonia» esineb 359-leheküljelises aruandes 43 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles