Milline on suurim viga, mida palgatõusu soovijad teevad?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milline on suurim viga, mida palgatõusu soovijad teevad?
Milline on suurim viga, mida palgatõusu soovijad teevad? Foto: SCANPIX

Karjääriportaali Careerbuilder tellitud uuringu andmetel on töötajate palgaseisaku taga suuresti nende enda passiivsus, vahendab Business Insider.

Palgakõrgenduse küsimine on stressirikas tegevus. Seda tuleb teha õigel ajal, välja mõelda mõlemale osapoolele sobiv summa ning ülemuse veenmisel müüa ennast viisil, mis ei jätaks liiga agressiivset ega meeleheitlikku muljet.

Hoolimata kõigist nendest võimalikest takistustest on kõige suuremaks palgatõusu soovijate veaks hoopis see, et nad lihtsalt ei julge ülemustele vastavat ettepanekut teha.

Careerbuilderi 2014. aastal USAs tehtud uuringu järgi ei ole lausa 56 protsenti küsitletutest kunagi ise palgatõusu küsinud. Eriti tagasihoidlikud olid naissoo esindajad, kellest vaid 38 protsenti olid ülemustega vastaval teemal juttu teinud. Meeste puhul oli sama näitaja 49 protsendi peal. Huvitaval kombel on aga suurt osa neist töötajatest, kes on ise palgatõusu saamisel initsiatiivi üles näidanud, saatnud edu. Täpsemalt said palgakõrgendust 66 protsenti töötajatest, kes seda ise küsima läksid, seejuures polnud vahet, kas tegu oli nais- või meessoost töötajatega.

Careerbuilderi uuring viidi läbi uuringufirma Harris Poll poolt 3372 USA töötaja hulgas. Täpsemalt saab selle tulemustega tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles