Soundcloud sõlmis Universaliga litsentsilepingu

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soundcloudi asutajad Eric Wahlforss ja Alexander Ljung.
Soundcloudi asutajad Eric Wahlforss ja Alexander Ljung. Foto: SCANPIX

Rootslaste asutatud, kuid Berliinis baseeruv 175 miljoni kasutajaga muusikastriimimiskeskkond Soundcloud teatas, et allkirjastas peale pikki läbirääkimisi litsentsilepingu muusikakontserniga Universal Music Group, kirjutab Techcrunch.

Soundcloudi jaoks on tegu olulise sammuga, kuna see aitab vähendada ohtu, et suured plaadifirmad kaebavad ettevõtte kaotatud käivete tõttu kohtusse. Samuti on Soundcloudi nüüd Universali näol olemas oluline partner, kelle toetusel oma platvormi arendada ning välja mõelda teenuseid, mille abil raha teenida.

«Me üritame luua keskkonda, mis tervitab igat laadi loomingulisust, luua midagi, mida pole varem nähtud,» ütles Soundcloudi kaasasutaja ja tegevjuht Alexander Ljung Techcrunchile. «Paraku pole selle jaoks võimalik võtta riiulist juba valmis litsentseerimislahendust. Me pidime koostööd tegema kogu muusikatööstusega, et luua midagi täiesti uut ning see võttis paratamatult veidi aega.»

Seitse aastat tagasi asutatud Soundcloud on varasemalt litsentsilepinguteni jõudnud ka muusikakontserniga Warner Music ning rohkem kui 20 000 indie-plaadifirmat esindava Merliniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles