Rahumägi meelitab ekssõdureid India ookeani vetesse tööle

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India ookean.
India ookean. Foto: SCANPIX

Sajaprotsendiliselt riigikogu liikmele Jaanus Rahumägile kuuluv osaühing Kitevale omandas eile 70 protsenti turvafirmast ESC, mis tegutseb India ookeani vetes ning kasutab turvatöötajatena vaid tegevteenistusest lahkunud NATO eriväelasi.


Turvafirma konkureerib Adeni lahe ja India ookeani rahvusvahelistes vetes turvateenuse pakkujana alates selle aasta juulist. ESC partnerid tegutsevad Malta, Kreeka, Egiptuse, Omani, AÜE, Sri Lanka, Malaisia, Seišellide, Austraalia ja LAV sadamates. Turvaettevõttel on Rahumägi esindaja teatel hea koostöö erinevate riikide sadamate jõustruktuuridega.

Turvatöötajatena kasutab ESC vaid tegevteenistusest lahkunud NATO endisi eriväelasi kes on saanud eriväljaõppe erinevate vahenditega kaitsetegevuseks piiratud alal, kellel on reaalne kriisikogemus, vajalikud rahvusvahelised mereohutus- ja turvatöötajalitsentsid, vajalikud keeleoskused ning positiivne iseloomustus endisest väeosast.

«Eesti poisid on läbi ajaloo tuntud kui head ja distsiplineeritud sõdurid. Tänu loomulikule rahumeelsusele ja kindlameelsele tegutsemisele kriisiolukorras on nad kõrges hinnas ka maailmameredel,» ütles Rahumägi. «Peale aktiivset armeeteenistust on sõduritel sageli raske leida kontrollitud erialast tegevust, see on üks alternatiiv.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles