Euroopa Komisjon käskis Läti keskpankurite palga puutumata jätta

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmars Rimsevics
Ilmars Rimsevics Foto: Reuters / Scanpix

Läti Panga töötajad jäävad lõunanaabrite kavandatavast ühtse riigiametnike  tasustamise seaduseelnõust  välja, kinnitas riigi peaminister Valdis Dombrovskis.

Nii jääb puutumata Läti keskpanga presidendi Ilmars Rimševicsi nelja  ja poole tuhande latini (100 000 krooni) ulatuv palk, mida nii mitmedki valitsuse liikmed on kritiseerinud, vahendab Läti majandusele Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne.

Dombrovskis lausus täna telekanalile LNT antud intervjuus, et küsimust arutati põhjalikult, kuid lõpuks jäi keskpank eelnõust välja, sest Euroopa Komisjon nõudis oma kirjas, et Läti Pank peab säilitama oma sõltumatuse. «Ja palk on üks sõltumatuse osa,» kommenteeris Dombrovskis Euroopa Komisjoni kirja. Peaminister lisas, et samasugused argumendid esitas ka finantsinspektsioon.

16. novembril toetas valitsus ideed lülitada ühtsesse palgasüsteemi ka kohtunikud, prokurörid ja parlamendisaadikud.

Varem on Läti justiitsminister Aigars Štokenbergs riigi keskpanga juhi töötasu kritiseerinud ja kinnitanud, et seda peaks pea poole võrra kärpima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles