Lamborghini uus superauto on juba enne ametlikku esitlust väljamüüdud

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamborghini logo
Lamborghini logo Foto: SCANPIX

Legendaarse Itaalia autobrändi looja Ferruccio Lamborghini sajandaks sünnipäevaks loodud limiteeritud erimudel Lamborghini Centenario on kaks kuud enne selle ametlikku esitlust Genfi automessil juba välja müüdud, kirjutab Autocar.

Lamborghini Aventadoril põhinevat Centenariot toodetakse vaid 40 eksemplari, millest pooled on kupee- ning pooled kabriolettversioonid. Superauto hinnaks on 2,2 miljonit eurot.

Lamborghini looja sündis 1916. aasta 28. aprillil ning ettevõtte praegune president ja tegevjuht Stefan Winkelmann on lubanud tema sajanda sünnipäeva puhul luua midagi erakordset ning seda Genfis esitleda.

Tema sõnul on tegu kõrgtehnoloogilise autoga, mis on potentsiaalsetele ostjatele mõeldes ka tänavalegaalne.

Autocari andmetel peaks Centenario kapoti all tiksuma Aventadori 6,5liitrise V12 mootori 690 hobujõult 759 hobujõuni upitatud versioon.

Käesoleval aastal möödub ka 50 aastat Lamborghini legendaarse mudeli Miura sünnist. Ettevõte tähistas 2006. aastal selle 40. sünnipäeva spetsiaalse kontseptmudeliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles