Toyota vandus brittidele truudust, tulgu või Brexit

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota president Akio Toyoda Prius V hübriidiga.
Toyota president Akio Toyoda Prius V hübriidiga. Foto: Fabrizio Costantini / NYT

Toyota toodab oma Inglise tehastes autosid edasi ka siis, kui Suurbritannia otsustab Euroopa Liidust lahkuda, teatas tegevjuht Akio Toyoda.

Toyota asutaja lapselapselapse sõnad on kui palsam tuhandete tööliste hingele Burnastoni koostetehases ja Deeside’i mootoritehases.

Samal ajal annab teade hoobi aktivistidele, kes peavad kampaaniat Suurbritannia jäämisel nimel euroliidu koosseisu, kirjutab Financial Times – ning peaminister David Cameronile, kes mõnede suuremate Briti firmade välismaalastest juhid novembris oma residentsi eraviisilisele koosviibimisele kutsus ning vannutas toetama teda püüdlustes ELi lepet soodsamaks kaubelda.

Üks «jääme» kampaania võtmeargumente ongi, et «väljumine» ehk Brexit kahjustab Suurbritannia majanduslikke väljavaateid ning toob kaasa äriinvesteeringute väljavoolu.

Toyoda meenutas oma eelkäijaid, kes matsid Burnastoni tehasesse 25 aastat tagasi ajakapsli ning rõhutas, et firma on kindlasti kohal, kui see 2090. aastal avatakse.

«Nüüdsest edasi, nagu ka Jaapanis, võivad meid Briti turul oodata üpris rasked ajad,» ütles Toyoda. «Aga me tahame ajada oma juured sügavamale, et toota paremaid autosid. Ning seega, kui ajakapsel saja aasta pärast avatakse, võivad kõik näha, et me oleme ehitanud üles ühe tõelise Briti firma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles