Rakvere lihakombinaadis jätkub täna tavapärane töö

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihakombinaat
Rakvere lihakombinaat Foto: Tairo Lutter

Laupäeva hommikul toimus Rakvere lihakombinaadis raske tööõnnetus, mille tulemusena hukkus üks ja sai vigastada veel kolm inimest, kuid tootmine jätkub sellele vaatamata täna tavapäraselt.

HKScan Estonia tootmisdirektori Meelis Pihlaku sõnul leidis laupäeval juhtunud õnnetus aset tootmishoonest eemal asuvas kõrvalhoones. «Rakvere lihakombinaadi tootmine töötab esmaspäevast reedeni ning laupäeviti toimuvad hooldustööd. Antud õnnetus ei ole mõjutanud toodangu valmimist,» ütles ta.

Laupäeval kell 10.48 sai häirekeskus teate, et Lääne-Virumaal Sõmeru vallas Roodevälja külas Rakvere lihakombinaadi külmtootmiskompressori tsehhis lekkis mahutist ammoniaaki. Sündmuskohale sõitsid päästjad Rakvere, Kunda ja Tapa päästekomandodest, operatiivkorrapidaja ning regiooni korrapidaja. Ammoniaagileke kõrvaldati kella 11.15ks.

Külmtootmiskompressori tsehhis sai vigastada veel kolm inimest, kellest ühe, keskealise tehniku, viis kiirabi haiglasse ning kahele anti kohapeal esmaabi.

Esialgsetel andmetel tehti tsehhis masina tavapärast hooldust, tegijad olid pika töökogemusega spetsialistid. Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab uurimine, mida viib läbi HKScan Estonia koostöös tööinspektsiooni ja politseiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles