Maailma rikkamad inimesed kaotasid nädalaga kokku pea 200 miljardit dollarit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Bezos
Jeff Bezos Foto: SCANPIX

Maailma 400 rikkama inimese varanduste koguväärtus kahanes käesoleva aasta esimese börsinädalaga 194 miljardit dollarit, kirjutab Bloomberg.

Bloomberg Billionaire Indexi andmetel kaotasid lõppenud ärinädalal  oma varandusest miljard dollarit või rohkem kokku 47 miljardäri üle maailma. Varanduste kahanemise taga on peamiselt Hiina turu kehv seis ning langevad naftahinnad.

Reede õhtu seisuga oli indeksi Top400 kuuluvate inimeste varanduste koguväärtuseks 3,7 triljonit dollarit, mullu samal ajal oli selleks rohkem kui 4 triljonit dollarit. Ka eelmise aasta esimese börsinädala lõpuks oli esirikaste varanduste koguväärtus nädala algusega võrreldes miinuses, kuid toona oli vastavaks näitajaks vaid 29 miljardit dollarit.

Kõige rohkem kaotas eelmise nädalaga oma varandusest internetikaubamaja Amazon asutaja Jeff Bezos, kes samas oli eelmisel aastal maailmas kõige rohkem vara juurde teeninud inimene. Amazoni aktsia langes esimese nädalaga 10 protsenti ning Bezos kaotas seetõttu oma varandusest 5,9 miljardit dollarit. Sellegipoolest hoiab ta Bloombergi rikaste indeksis 53,7 miljardi dollariga veel jätkuvalt neljandat kohta.

Maailma rikkaim inimene Bill Gates kaotas samal ajal 4,5 miljardit dollarit, tema varanduse väärtuseks on Bloombergi andmetel 79,2 miljardit dollarit. Edetabelis kolmandat positsiooni hoidva Zara rõivaketi asutaja Amancio Ortega varanduse väärtus vähenes 3,4 miljardit dollarit 69,5 miljardile dollarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles