Saarlased toodavad enda viina Ukraina tehases

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viinapudelid
Viinapudelid Foto: SCANPIX

Ajaleht Saarte Hääl kirjutab, et Saaremaaga seotud viinad toodetakse Ukraina tehases, sest ettevõtjad usaldavad sealset «vili ühest uksest sisse – viin teisest välja» käsitsi tootmise protsessi.

«Saaremaal viinavalmistamise traditsioonid – vastupidiselt õlletootmise omadele – puuduvad nii täna kui tõenäoliselt ka tulevikus,» ütles Saarte Häälele NovaBeta OÜ üks omanikke Lembit Soe, kelle sõnul tuleb just seetõttu viina toota välismaal.

Teiseks põhjuseks nimetas Soe Ukrainas asuva, ainsa riigile kuuluva viinatehase usaldusväärsust. «Me käisime seal ja veendusime nende tootmise kõrges kvaliteedis,» selgitas Soe Saarte Häälele.

Sisuliselt käib 120-aastase ajalooga Žõtomõri linna viinatehases tootmine nii, et kohapealne kvaliteetne vili läheb tehases ühest uksest sisse ja teisest uksest tuleb Lux-klassi piiritusest valmistatud viin pudelitesse villituna välja.

Viinade retseptid valiti 15 seast välja pärast põhjalikku kaalumist ja eelmise aasta lõpul jõudsidki turule nii Saaremaa Lossi viin kui ka Black Rose vodka. Oma tasemelt kuulub Saaremaa Lossi viin Soe sõnul keskmike hulka ning Black Rose on pisut kõrgemast klassist.

Viinade väljatöötamisel kasutati Andres Tinno varasemat kogemust viinatootmise ja sellega kauplemise alal. Pudelikujundused ja viinade legendid mõeldi välja Eestis.

Suurt reklaami NovaBeta viinale tegema ei hakka. «Me oleme kindlad, et viin oma headuses müüb ennast ise,» ütles Soe Saarte Häälele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles