Fertilitas tahab haigekassalt osta Viimsi haigla aktsiad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi haigla
Viimsi haigla Foto: Mihkel Maripuu

Haigekassa võib 1,75 miljoni krooni eest müüa enda osaluse Viimsi haiglas AS-le Fertilitas, mis püüab saada haigla ainuomanikuks.

Fertilitas tegi Eesti Haigekassale müügiettepaneku 23. septembril, pakkudes 900 aktsia (10,15 protsenti kõigist aktsiatest) eest 1,75 miljonit krooni.

Et Eesti Haigekassa on Viimsi haigla aktsionärina 2001. aastast teeninud omanikutulu 18 000 krooni, on tõenäoline, et aktsiad müüakse.

AS Fertilitase juhataja Ivo Saarma sõnul soovivad nad ühendada AS Fertilitase ja AS Viimsi Haigla, sest kahe juriidilise firma hoidmine tekitab segadust ja sellel pole mõtet.

«Praegu on kaks raamatupidamist, kahed töölepingud, duubeldatud administreerimise pool ja töötajadki segaduses,» selgitas Saarma. «Selle ühinemise pealt saame oluliselt kokku hoida.»

Saarma kinnitas ka, et haigla töös midagi ei muutu ja jätkatakse samamoodi nagu praegu.

Aktsiaseltsile Fertilitas kuulub praegu 89,48 protsenti AS Viimsi Haigla aktsiatest. Kui Eesti Haigekassa käes on 10,15 protsenti aktsiatest, siis mõni protsent on Saarma sõnul ka kolme-nelja eraisiku käes, kellest mõnele on pakkumine juba tehtud.

Juhul kui isikuid aga üles ei leita või nad pakkumistest keelduvad, tuleb sundühinemine ja ostuhind määratakse. Samas nentis Saarma, et tema loodab kõigi inimestega, kellega ühendust saadakse, siiski enne kokku leppida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles