Oviir: fondifondi lepingu probleemid on vaid tehnilist laadi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Oviir
Liisa Oviir Foto: Liis Treimann

Ettevõtlusministri Liisa Oviiri sõnul on riskikapitalifondi loomise lepinguga tekkinud arusaamatused tehnilist laadi, mitte sisulised probleemid ning kuna kõikide partnerite vahel käib intensiivne töö vastuolulistest kohtadest ülesaamiseks, siis loodetakse jõuda veebruaris lepingu allkirjastamiseni.

«Loomulikult on kahetsusväärne, et konfidentsiaalne informatsioon on niimoodi avalikkusele lekkinud. Mitmed kõnealuse lepingu osad on konfidentsiaalsed ning seetõttu ei saa ma rahandusministri seisukohti kommenteerida,» ütles Oviir.

Rahandusminister Sven Sester ei kooskõlastanud Eesti varajase faasi riskikapitalifondi loomise lepingut, kuna puudub info, et kui kulukaks Eestile lepingu täitmine kujuneda võib. Sester pole rahul ka lepingu riigiabi punktiga ja lisaks on tema hinnangul Euroopa Investeerimisfondi ja liikmesriigi vahel sõlmitavas lepingus ebatüüpiline raha väljamaksmise skeem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles